3. 5. 2024   |   svátek má Alexej
 

Štěpánky

Název Množství a jednotka
bílek 3 ks
moučkový cukr 200 g
datle sušené 50 g
piškoty 50 g

Kuchyně: staročeská
Příprava: 10 min.
Vaření: 15 min.
Mamut :-)



Postup
Z bílků ušleháme tuhý sníh a po částech přidáváme cukr. Do vzniklé tuhé pěny lehce vmícháme nadrobno nakrájené datle a rozdrcené piškoty. Na plech vyložený pečícím papírem tvoříme kopečky, které ve vlažné troubě upečeme dorůžova.


 


RECEPTY

Rajčatová polévka Arrabbiata s brokolicí

Postup: Brokolici rozebereme na růžičky a dáme vařit do osolené vody. Po chvilce... zobrazit recept

RECEPTY

Pikantní kapří prsty

Postup: Vykuchaného kapra podélně rozkrojíme a odstraníme páteř. Omyjeme a osušíme.... zobrazit recept

RECEPTY

Perník s jablky

Postup: Nastrouháme si oloupaná jablíčka bez jádřinců.Do mísy prosijeme mouku, přidáme... zobrazit recept

RECEPTY

Tvarožník 1.

Postup: Rozpustíme si v kastrůlku máslo. Tvaroh s vejci a cukrem smícháme, postupně... zobrazit recept

RECEPTY

Salát z opečené zeleniny

Postup: Na olivovém oleji opečeme nakrájený česnek a na plátky nakrájenou cibuli.... zobrazit recept

BABKA KOŘENÁŘKA

Med

Už staří Egypťané si cenili med pro své blahodárné účinky. V tzv. Smithově... zobrazit článek

RESTAURACE

Zámeček pod hradem

Restaurace hotelu Zámeček je umístěna v historickém pivovarském sklepení a...