3. 5. 2025   |   svátek má Alexej
 

Štěpánky

Název Množství a jednotka
bílek 3 ks
moučkový cukr 200 g
datle sušené 50 g
piškoty 50 g

Kuchyně: staročeská
Příprava: 10 min.
Vaření: 15 min.
Mamut :-)



Postup
Z bílků ušleháme tuhý sníh a po částech přidáváme cukr. Do vzniklé tuhé pěny lehce vmícháme nadrobno nakrájené datle a rozdrcené piškoty. Na plech vyložený pečícím papírem tvoříme kopečky, které ve vlažné troubě upečeme dorůžova.


 


RECEPTY

Hanácká zelňačka

Postup: Kysané zelí dáme do hrnce, zalijeme 1l studené vody, osolíme, přidáme pepř,... zobrazit recept

RECEPTY

Thajské vepřové soté (Phad Gra Pao Mu)

Postup: Česnek oloupeme a společně s chilli papričkami rozmixujeme na pastu. Pokud máme... zobrazit recept

RECEPTY

Špagety carbonara - Spaghetti carbonara

Postup: Příprava je jednoduchá a ingrediencí k tomuto druhu špaget postačí málo, neboť... zobrazit recept

RECEPTY

Želé z okvětních lístků růží

Postup: Pět až šest plných hrstí okvětních lístků růží opláchneme studenou vodou v... zobrazit recept

RECEPTY

Slezská česnekačka se sýrem

Postup: Nakrájíme si na kostičky šunku a krajíčky chleba z předešlého dne. Nastrouháme... zobrazit recept

ZAJÍMAVOSTI

Meloun - to pravé letní osvěžení

Čas léta nám přináší sluníčko, koupání, dovolenou, pohodičku a relax. Občas i... zobrazit článek

RESTAURACE

Koishi

Základ nabídky tvoří originálně a moderně pojatá česká klasika a fusion...